En pushy installasjon
Hvert år arrangeres European Design Festival i én utvalgt europeisk by. I 2018 var det Oslo sin tur. Grafill var vertskap og serverte festivaldeltakerne tre junidager med det siste innenfor designfagene. Ikke minst serverte de en interaktiv Pushwagner-installasjon som fylte Skur 13 på Filipstad fra gulv til tak – designet og utviklet av Bekk.
- Konseptutvikling og produktledelse
- Teknologirådgivning
- Visuell design
- Installasjonsdesign
- Gull, Gulltaggen
- Experimental design Bronze, ADC
- Tech and digital Nomination, ADC
- Misc digital Nomination, ADC
Kan dere demonstrere tverrfaglighet?
Temaet for designfestivalen var «Making new connections». Som festivalvertskap og bransjeorganisasjon ønsket Grafill å bruket anledningen til å løfte fram designere som jobbet på tvers av ulike fagdisipliner. Grafill mente dette passet godt til Bekks selskapsprofil og utfordret oss til å demonstrerte hva vi får til når våre designere og teknologer løser problemer i fellesskap.
Demonstrere tverrfaglighet? Selvfølgelig, svarte vi, og lot et knippe bekkere gå løs på problemstillingen.
En hyllest til Pushwagner
Våren 2018 døde en av Norges fremste samtidskunstnere, Hariton Pushwagner. Pushwagner var en omdiskutert og bejublet pop art-maler, illustratør og tegner. Arbeidene hans har en samfunnskritisk brodd, med scener fra moderne bymiljøer hvor mennesker figurerer som brikker i et fremmedgjort, maskinelt samfunn.
Nyheten om bortgangen ga oss idéen om å bruke Pushwagners arbeider som bakteppe for vårt prosjekt, og på den måten gi Pushwagners en fortjent hyllest på European Design Festival.
For oss ble Pushwagner og kunsten hans et perfekt utgangspunkt for å lage en installasjon som både kunne prege festivalen og som inviterte festivalpublikummet til aktiv deltakelse: Store formater, særegen og detaljrik tegneseriestil, enkle streker og kraftige farger.
Med utgangspunkt i fire av hans sentrale verker ga vi folk muligheten til selv «å tegne seg inn» i Pushwagners kunstneriske univers. I en fysisk installasjon ble publikums analoge tegninger ble digitalisert og tilpasset Pushwagners stil og tone. Hver enkelt tegning ble deretter projisert inn i Pushwagners verker på et 100 kvadratmeter stort lerret som bokstavelig talt fylte rommet, fra gulv til tak.
This is the best creative installation I have ever seen on an event like this!
— Demetrious Fakinos, Managing Director, EDA
Pushwagnesizer ble en installasjon som fungerte som et samlingspunkt på festivalen, som visualisering av omgivelsene, som samtalestarter for folk som ikke kjente hverandre, og som aktivitet i pausene mellom foredragene. Ikke minst ble det en fin hilsen til Pushwagner.
Lyst til å lese mer? Konseptutvikler og tekstforfatter i Bekk, Erik Mathisen, har skrevet om veien fram til sluttresultatet i «Pushwagnesizer: En tverrfaglig reise».